Seat Leon Cupra R 2011 rok, 93tyś przebiegu, auto z polskiego salonu, serwis do samego końca w ASO seryjnie 265koni 350Nm, na hamowni 277koni i 413Nm więc bardzo zdrowa seria, silnik 2.0 TSI EA113 na pasku rozrządu CDLA, w Cuprze R wystepował tylko ten jeden kod silnika. z wyposażenia jest wszystko oprócz skórzanych foteli
plan na ten miesiąc: rozrząd, olej, filtry, płyn hamulcowy
plan na przyszły miesiąc: nowe opony i kpl hamulców tył i przód
Auto słuzyć będzie tak jak poprzednia zwykła Cupra jako auto na weekendowe wyjazdy
Ogólnie o Leonie nie ma co się za dużo rozpisywać, wszystkie plusy i minusy samego modelu wymieniłem w moim innym wątku o leonie 2 1.6 MPI
Tym egzemplarzem zrobiłem dopiero 350km na trasie Poznań - Wałbrzych spalanie 9l przy prędkościach 120-160 w mieście trzeba liczyc ok 11 przy normalnej jezdzie
Z olejem zobaczymy, wg poprzedniego wlasciciela 0,3l na 12tys
1 faktura za serwis, mozna oczywiscie zrobic wszystko 2x taniej poza aso [link wygasł]
do zrobienia jeszcze DV, N75, obejma tłumika, świece, cewki, filtr paliwa, bagnet oleju, hamulce przod i tyl kpl czyli kolejne.
Trzeba jeszcze pamietac ze ja sporo z tych rzeczy wymieniam ze wzgledu na wlasne widzimisie (cewki, dv, pcv, n75 poki dzialaja mozna nie wymkieniac) hpfp po 90tys km wyglada jak nowy ale przy koszcie 400zl za material+wymiane mozna to zrobic raz na kilkadziesiat tys
Ile kosztuje rejestracja samochodu - nowe stawki od 4 września 2022 Już niedługo zmianie ulegną stawki za rejestrację samochodu zarówno tego kupowanego w Polsce jak i sprowadzonego z zagranicy. Dzięki zmianie przepisów i rezygnacji z wydawania karty pojazdu oraz naklejki kontrolnej ...
Nietrzeźwy poranek wśród kierowców Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...
Byłem jeszcze w ASO na pomiarze cisnienia oleju Wszystko książkowo
na wolnych obrotach przedzial 1.3 do 1.6 u mnie 1.6 1200 obrotoów przedział od 2 do 2.6 bara u mnie 2.6 2000 obrotów przedział między 2,7 a 4,5 bara u mnie 3,8 powyżej 3000 obrotów między 3.5 a 4,5 bara, u mnie 4,3
Dla mnie nie ;p PS: w planach zrobienie wydechu ale ciagle sie waham jak to bedzie na zywo wygladalo z tymi 2 duzymi rurami w centrlnej czesci dyfuzora [link do Allegro wygasł]
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany potrzebujemy Twojej zgody na lepsze dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania. Dzięki nim możemy finansować rozwój naszego forum, a Ty w zamian otrzymujesz do nich bezpłatny dostęp.
Dbamy i szanujemy Twoją prywatność! Nasza "polityka prywatności". Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Twoje dane są u nas bezpieczne korzystamy z SSL, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili na podstronie "Moje zgody".
Dlatego też prosimy naciśnij przycisk "PRZEJDŹ DALEJ" jeżeli zgadzasz się na na lepsze dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania, a tym samym przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie ze strony internetowej ForumSamochodowe.pl i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "desktop", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach cookies przez nas i naszych Zaufanych Partnerów, w celach marketingowych (w tym na ich analizowanie i profilowanie w celach marketingowych) przez Grupę motmedia.pl oraz Zaufanych Partnerów. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać zmieniając ustawienia w polityki prywatności na stronie Moje zgody.